fbpx

Αφροδίτη σύνοδος Πλούτωνα

Share:

Για προσωπικές απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν δοκίμασε την Συμβουλευτική μας Υπηρεσία.

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που μέσα απ’ τις διελεύσεις της ενεργοποιεί εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που σχετίζεται με τις δικές σου ανάγκες. Απαιτεί κατά την διάρκεια της ζωή σου να μπορέσεις να συνδεθείς με τον εαυτό σου, να μάθεις να τον αγαπάς, να αναγνωρίζεις τις προσωπικές σου ανάγκες, να είσαι αυτόνομος (έτσι ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να συνδεθείς επιτυχώς με έναν άλλον άνθρωπο). Αυτές τις ημέρες βρίσκεται μαζί με τον Πλούτωνα στον ουράνιο θόλο, στο ζώδιο του Αιγόκερω. Η σύνδεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα δημιουργεί την ανάγκη να ανακαλύψεις το βαθύτερο νόημα (μέσω) μιας σχέσης. Προϋποθέτει όμως να έχεις πρώτα συνδεθεί με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, γιατί εδώ η δυναμική αυτή είναι τόσο έντονη που τα σενάρια είναι ακραία  και ποικίλλουν.

Εκτός τον αισθησιασμό που παράγουν αυτές οι ημέρες, έχουν και ένα χρώμα εξελικτικό. Ενδέχεται να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θα ενθαρρύνουν τις ανάγκες σου και θα σε βοηθήσουν υποστηρικτικά σε κάτι που θα ευδοκιμήσει και θα αναπτυχθεί, με αξιοπιστία και πίστη. Ευνοούνται κυρίως τα ζώδια της Γης (Αιγόκεροι, Ταύροι, Παρθένοι).

Το σημαντικότερο όπως αναφέρει και ο Jeff Green στο βιβλίο του για αυτή την πλανητική σχέση είναι “Nα καταλάβεις γιατί χρειάζεσαι αυτό που χρειάζεσαι“. Άλλοι έχουν την έμφυτη ικανότητα να το αναγνωρίζουν πιο γρήγορα, άλλοι χρειάζεται να περάσουν από διάφορα επίπεδα κατανόησης. Αυτή η συγκεκριμένη όψη της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα είναι σαν βαρόμετρο που αντανακλά τα συναισθήματα τα δικά σου και των άλλων, σε βοήθα να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημα πίσω από τις λέξεις ή τις ενέργειες, δίνοντας μια σταδιακή μεταμόρφωση, μαθαίνοντας να σχετίζεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου. Μια δυναμική πλανητική σχέση που επηρεάζει όλα τα ζώδια αλλά ιδιαίτερα τους Αιγόκερους, Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς κυρίως του 3ου δεκαημέρου, Ωροσκόπους και πλανήτες που βρίσκονται εκεί. 

Και για τους προχωρημένους στην Αστρολογία…

Κατά την διάρκεια της σύνδεσης της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα (ανεξαρτήτως όψης) γίνεται ένας μετασχηματισμός των προσωπικών ορίων (μέσα στη σχέση). Και εδώ τίθεται ένα εξελικτικό δίλημμα: Τί θα μετασχηματιστεί και σε τί…Μια πιθανή εκδήλωση είναι να προσπαθήσει το άτομο (με κάθε τρόπο) να εξασφαλίσει την συντροφικότητα χρησιμοποιώντας όχι πάντα εφικτούς τρόπους, εξαπατώντας τον άλλον. Αλλά στην ουσία εξαπατά τον εαυτό του γινόμενος χειριστικός και κατά συνέπεια οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες του ίδιου προβάλλονται πάνω στον άλλον μέσω σκηνών ζηλοτυπίας, χειρισμού, παιχνίδια δύναμης, τράβηγμα του χαλιού κάτω απ τα πόδια και συχνά η κατάληξη είναι η εγκατάλειψη διότι δεν αναγνωρίζονται οι ανάγκες του (όπως το νιώθει εκείνος). Ένα άλλο σενάριο είναι η άρνηση και αποστροφή. Εδώ ο φόβος της απόρριψης/ματαίωσης τον κατακλύζει οδηγώντας στην απομόνωση. Γιατί εκεί έχει τον έλεγχο της κατάστασης, θυμωμένος αποφεύγει τον πόνο γιατί κανείς δεν θα τον απογοητεύσει. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι μια δημιουργική στιγμή για εκείνον, στιγμή αναθεώρησης, αναγνώρισης και αναπροσαρμογής αναγκών.

Share: