fbpx

Κρονος αναδρομος στον Τοξοτη

Share:

 

fernando-taborda-astrouguide-234Ο Κρόνος μπήκε επίσημα ανάδρομος μέχρι το τέλος καλοκαιριού και βασικό είναι να θυμόσαστε πως μπορεί να υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκδηλωθεί (η φαινομενική από την γη) ανάδρομη του πορεία στη ζωή μας, αλλά η εσωτερική έννοια των εξωτερικών εμπειριών είναι η ίδια για όλους.

Με αυτό τον τρόπο δίνει στον κάθε έναν από μας την ελευθερία και τον χώρο να «δούμε» τη δική μας ιστορία.

Ξεκινάμε με το τί σημαίνει «διέλευση του Κρόνου» και τί πρεσβεύει. Οι διελεύσεις του Κρόνου είναι η ένδειξη πως υπάρχει σαφή δουλειά η οποία πρέπει να γίνει, είτε μας είναι ευχάριστο είτε όχι. Η προσπάθεια για ωριμότητα, εκμάθηση ειδικών μαθημάτων ζωής όπως επίσης έναρξη ενός new stage of life ή μιας επιχείρησης που ωστόσο χρειάζεται προσοχή από εμάς, το πώς θα κατευθυνθούμε, ώστε να μπορέσουμε να τη συντηρήσουμε. 

098709287345Αυτό ισχύει γενικά για όλους και για όλες τις διελεύσεις που κάνει ο Κρόνος αλλά ιδιαίτερα για τους Τοξότες, Διδυμους, Παρθένους, Ιχθύες, κυρίως του τελευταίου δεκαημέρου, όπως επίσης για όσους έχουν πλανήτες σε αυτά τα ζώδια και ωροσκόπους, η ανάγκη είναι ακόμα πιο έντονη και απαιτητική. Για τους Κριούς και Λέοντες (ζώδια ή ωροσκόπους) θα βιώσουν ένα είδους επίτευξης αναλογική της δουλειάς που έκαναν τα τελευταία. 
Ο Κρόνος είναι η πειθαρχία και η αυτοσυντήρηση, η ωριμότητα και το καθήκον και συνήθως στις διελεύσεις του δεν δίνει ιδιαίτερα μεγάλο αίσθημα χαράς ή ενθουσιασμού διότι επικαλείται βαθιά αναγνώριση και αποδοχή υποχρεώσεων και ευθυνών που μας «βαραίνουν» και «περιορίζουν» εν μέρει. Όμως ο Κρόνος είναι το μέσο με το οποίο εμείς θα αναπτύξουμε τη δομή και τη θέση μας στον κόσμο και εκεί που θα γίνουμε πιο «σοφοί». 

9870928435Με ποιον τρόπο και ποια είναι η φύση των υποχρεώσεων; Ποικίλουν ανάλογα τη θέση και φύση του γενέθλιου Κρόνου στο κάθε ωροσκόπιο.

Αυτό σημαίνει πως για έναν “Κρόνιο τύπο” (Κρόνιο εννοούμε τον άνθρωπο που λειτουργεί ούτως ή άλλως συντηρητικά, ώριμα, πατριαρχικά, παραδοσιακά και μπορεί και διαχειρίζεται ώριμα τα θέματα του) πιθανά με τις διελεύσεις του Κρόνου να μην νιώσει και πολύ τον «περιορισμό» και τη δουλειά που επείγει να κάνει γιατί ούτως ή άλλως λειτουργεί με αυτό τον τρόπο στη ζωή του.

Για έναν όμως που είναι εναρμονισμένος περισσότερο με τον πλανήτη Ουρανό ή Ποσειδώνα τα πράγματα πιθανά να είναι πιο δύσκολα γιατί εκ φύσεως λειτουργεί με άλλους κωδικούς, Ουράνιους ή Ποσειδώνιους, όπου αναλογικά οι διελεύσεις των αντίστοιχων πλανητών (Ουρανού, Ποσειδώνα) θα είναι πιο επιεικής και ευνοϊκοί μαζί τους ( θα αναφερθούμε σε αυτούς άλλη στιγμή). 

980198723984Στην παρούσα φάση σίγουρα υπάρχει κάποιο «θέμα» που επείγει, ιδιαίτερα στα παραπάνω ζώδια και το βαθύτερο νόημα είναι να «αποσυρθούμε» κατά κάποιον τρόπο απ το συγκεκριμένο θέμα, απ τις προσδοκίες της άμεσης επίτευξης, προκειμένου να αποκτήσουμε μια προοπτική έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να ελεγθεί αν η δομή που έχουμε δημιουργήσει γύρω από αυτό είναι πράγματι το σχήμα και το μέγεθος που αρχικά του είχαμε δώσει.
Έχουμε δουλέψει εντατικά και με ειλικρινή τρόπο; Έχουμε υιοθετήσει μια ενήλικη και υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι σε αυτό;

Ο Κρόνος συμβολίζει την πειθαρχία και την αυτοσυγκράτηση και πιθανά να χρειαζόμαστε δύσκολες εμπειρίες στη ζωή μερικές φορές για να καλλιεργηθούν αρετές του Κρόνου όπως ωριμότητα και καθήκον.

Ένα θέμα επίσης σημαντικό είναι το πώς βιώνουν οι άλλοι την δική μας διέλευση του Κρόνου. Πώς «φαινόμαστε» στους άλλους; Ποία είναι η εικόνα που προβάλουμε; Πολλές φορές δεν έχει να κάνει με το πώς αισθανόμαστε (όπως πολλοί πιστεύουν) αλλά το πώς προβάλλονται οι ενέργειες προς τα έξω.

980198273094Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον Κρόνο στον Τοξότη οι Κρόνιες εκφράσεις όπως ευθύνες, πειθαρχία και εξουσία πιθανότατα γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό απ τους άλλους σε περίπτωση που έχουμε ωροσκόπο Κριό ή Λέοντα (ανεξαρτήτως ζωδίου) σε αντίθεση αν έχουμε ωροσκόπο Τοξότη, Παρθένο, Δίδυμο ή Ιχθύ (επίσης ανεξαρτήτως ζωδίου) ο κόσμος γύρω μας σε αυτή την περίπτωση θα βιώσει τις Κρόνιες ευθύνες μας πιθανά ως έλεγχο, αυταρχισμό ή με υπερβολικό πεσιμισμό.

Αυτό σημαίνει πως οι Κρόνιες ευθύνες (που η διέλευση του Κρόνου μας φέρνει) μπορεί εξακολουθούν να είναι παρόμοιες και στις δύο κατηγορίες ζωδίων αλλά η διαφορά είναι στο πώς τις βιώνουν οι γύρω μας.

Αποχρώσεις πολύ λεπτές και πολύ καθοριστικές στη ζωή μας με τους άλλους ανθρώπους (ιδιαίτερα μέχρι τις 15 Απριλίου που θα είναι ακόμα η Αφροδίτη ανάδρομη). 

Επίσης ο Κρόνος σημαίνει το πού προσωπικά βάζουμε όρια ή έχουμε αρνητικές προσδοκίες οπότε δεν είναι έκπληξη να νιώσουμε αμφισβήτηση του εαυτού μας και των προσωπικών μας περιορισμών. Αίσθηση που θα μας βοηθήσει τώρα στην ανάδρομη πορεία του να ζοριστούμε πιθανά αλλά να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά.

0987029874095Ευκαιρία να πιάσουμε ξανά αυτό που έχουμε αφήσει στην άκρη για κάποιον λόγο ο καθένας, το δημιουργικό μας κομμάτι και με ωριμότητα να δούμε πού χρειάζονται διορθώσεις για να το αναγεννήσουμε. 

Ο Κρόνος στον Τοξότη ζητά να ανακαλύψεις και να δώσεις την «νέα ματιά» απέναντί στα γεγονότα και τις καταστάσεις. Γιατί ξέρουμε πως υπάρχει και σίγουρα υπάρχει μια συναίσθηση της εσωτερικής κοσμικής πραγματικότητας αλλά ποία ακριβώς είναι; Τί πρέπει να κάνουμε; Να γίνουμε σταυροφόροι ή επαναστάτες ενάντια στην ορθόδοξη παράδοση;

Οπότε περιορίζουμε το φόβο και προχωράμε με έμπνευση για τον κάθε έναν και όλοι μαζί.

Και να θυμάστε πως παρόλο που σχεδόν πάντα ο Κρόνος στα τράνζιτ του φέρνει extra work είναι σίγουρο πως το φορτίο που θα επωμιστούμε είναι ίσο με τα κέρδη και βελτιώσεις που θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω.

 

 

 

Share: