Πλουτωνας ορθοδρομος

Share:

 

 

Πλούτωνας ορθόδρομος και το έντονο άγγιγμα του, δείχνει το σημείο στο οποίο φέρνει μετασχηματισμό και αναγέννηση. Αυτές τις ημέρες έρχεσαι σε επαφή με τα βαθύτερα σου συναισθήματα. Συναισθήματα τόσο βαθιά ριζωμένα που θα μπορούσες ακόμα και να τρομάζεις βλέποντας να εξωτερικεύονται και να ενεργοποιούνται με σφοδρότητα.

Συνήθως η πρώτη αντίδραση είναι η αντίσταση, ακολουθεί ο θυμός και συχνά ενεργοποιείται το ένστικτο για την καταπολέμηση του (κάτι που ουσιαστικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να παλεύεις κόντρα στην δική σου φυσική διαδικασία). Μεγάλες αλλαγές, ενεργητικοί αγώνες, έκρηξη συναισθημάτων, σφοδρότητα, ανάγκη για αναθεώρηση και μετασχηματισμός, οι λέξεις κλειδιά που λαμβάνουν χώρα όταν αναφερόμαστε σε αυτόν τον απομακρυσμένο πλανήτη.

plutoΟ Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Σκορπιού και θέτοντας το πιο ποιητικά “Υou can’t get the treasure unless you go there”. Είναι το βαθύτερο κομμάτι του ασυνείδητου και δύσκολα γίνεται νοητικά κατανοητή η διεργασία του χωρίς να το βιώνεις παράλληλα. Ωστόσο το μότο του είναι η επιθυμία να «επιστρέψουμε στην πηγή» μέσα από την διεργασία να αγγίξεις τα βαθύτερα συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες σου.  Να έρθεις σε επαφή με τα φαντάσματα και τις εμμονές σου, με σκοπό να αναγνωρίσεις αν είσαι παγιδευμένος μέσα σε μια ψυχαναγκαστική κίνηση προς τα εμπρός (και η οποία τροφοδοτείται από το άγχος) ή προσανατολισμένος πραγματικά προς τον στόχο να αλλάξεις τη σχέση σου με το παρελθόν.  

Το αρχέτυπο του συγκεκριμένου πλανήτη μέσα στην ψυχή σου, δίνει την ικανότητα να αλλάξεις τα πράγματα, να χτιστεί ένα νέο σπίτι πάνω στα ερείπια από τους βομβαρδισμούς αλλά προϋποθέτει αυτή η ενέργεια να γίνει συνειδητή. Διαφορετικά αν η ενέργεια παραμένει στο ασυνείδητο (κυρίως από φόβο να έρθεις αντιμέτωπος) μπορεί πολύ εύκολα να τρέξει στα “πρότυπα του παρελθόντος” και να καταστρέψει αντί να δημιουργήσει.

 

Είσαι σε θέση να δεχθείς πως η αλλαγή είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής;
Μόνο έτσι η πορεία του Πλούτωνα στο ωροσκόπιο σου είναι χρήσιμη
χωρίς να είναι επώδυνη.

 

pluto-2 

 

Share: