Ποσειδωνας αναδρομος

Share:

 

Το αρχέτυπο του Διονύσου, άμεσα συνυφασμένο με τον θεό της θάλασσας Ποσειδώνα, αρχίζει την ανάδρομη του πορεία για τους επόμενους πέντε μήνες περίπου.

Ο Ποσειδώνας λειτουργεί μέσα στην ψυχή σου σαν ένα ουράνιο τόξο, ανοίγοντας μπροστά σου όλα τα χρώματα της Ίριδας. Σε οδηγεί δημιουργικά ανοίγοντας όλη σου την έμπνευση για κάτι που θα σου δώσει χαρά και επεκτείνει την φαντασία για να καταφέρεις να δώσεις σάρκα και οστά σε αυτή την έμπνευση.

hot-air-balloon-over-sea-wallpaperΕίναι ο πλανήτης που σου δείχνει τον δρόμο να γίνεις καλλιτέχνης δίνοντας χρώμα, διάσταση και άρωμα σε μια επιθυμία σου.

Επίσης ο Ποσειδώνας σε μεταφέρει και σε ουτοπικούς κόσμους με σκοπό να αποφορτιστείς ωστόσο οι υπόλοιποι θεοί, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, έχουν διαφορετικά και επείγοντα σχέδια για μας . . . . οπότε εκείνος ο χώρος είναι σαν να λέμε . . . μπαίνεις πίνεις καφέ και φεύγεις. Και εδώ είναι η δική σου ικανότητα να αναγνωρίσεις τα πόσο πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να παραμείνει σε εκείνη την εικόνα που έφτιαξες παίρνοντας τα ανάλογα ρίσκα.

Φαντασία/οφθαλμαπάτη, διαφυγή, εξιδανίκευση της κατάστασης μπροστά σου, είναι χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, με έντονη την λαχτάρα να υιοθετήσεις τον ρόλο άλλοτε του θύματος και άλλοτε του θύτη. Η λογική επεξεργασία δεν έχει καμία λειτουργία σε αυτό το μοτίβο του Ποσειδώνα. Εδώ τα όρια είναι ελαστικά και αόριστα και εξαρτάται μόνο απ την δική σου ικανότητα να οριοθετήσεις το κάθε τι στο ακριβές εκείνο σημείο ώστε να μην χαθεί το νόημα του και να μην νιώσεις πληγωμένος.  

33d7b859cbda0b4bc2689e8f300aecb2Προσπάθησε να δεις την εσωτερική σου αλήθεια και να την ενσωματώσεις στον καθημερινότητά σου . . . να την εμπνευστείς . . . εκεί είναι το κλειδί για μια καθαρή και αποτελεσματική λύση στα θέματα που σε απασχολούν.

Δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Χαμένος είναι αυτός που μένει έξω απ το παιχνίδι της ζωής (του), έξω απ τα όνειρα (του), έξω απ την σκηνή του προσωπικού (του) θεάτρου. Έξω απ την δική του παράσταση ζωής και αισθήσεων και που αντιθέτως φτιάχνει μια εικονική πραγματικότητα βάσει τις προσωπικές του εμπειρίες, πεποιθήσεις, καταπιεσμένα συναισθήματα και στεγανά πρότυπα αφήνοντας τα πράγματα . . . στη “μοίρα” τους . . . απορώντας μετά . . .  που πήγε η Μαγεία.

Η μαγεία διαρκεί όσο παραμένει η επιθυμία . . . ενσωμάτωσε την στην δική σου καθημερινότητα . . . μην την ζητιανεύεις.

 

 

Share: