fbpx

13/10 Πανσεληνος στον αξονα Κριου/Ζυγου – Δες αναλυτικα τα ζωδια. . .

Share:

 

Η πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού απόψε το αργά το βράδυ, ήδη σε ισχύ, δημιουργεί έντονη αμφιταλάντευση μεταξύ της ανάγκης για αρμονία, να είμαστε κοντά σε κάποιον, να συνδεθούμε με κάτι και της ανάγκης μας να εκφράσουμε το ακυβέρνητο πάθος των επιθυμιών και της ανιδιοτέλειας. Τα συναισθήματα μπερδεύονται, διαιρούνται, εξιδανικεύονται την ίδια στιγμή που οι αντοχές και οι ικανότητες μας μπορεί να αποδυναμώνονται. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας μεγεθύνονται δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά με το πού βρισκόμαστε και τί πραγματικά έχουμε ανάγκη για να νιώθουμε χαρούμενοι και σε ισορροπία μέσα μας (και κατ’ επέκταση και με τον άλλον). . .

Κριός                                                              

Ο ενθουσιασμός, η πρωτοβουλία και η θετική σκέψη (Κριός) είναι τα κλειδιά που μέσα από την συνεργασία σου με τον άλλον (Ζυγός) θα πετύχεις την καλύτερη “διαπραγμάτευση”. Είναι η στιγμή που αμφισβητώντας τα πάντα, μπορείς να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι αλλαγή σχεδίου ή αλλαγή στάσης σε ένα θέμα. Ο σκοπός είναι η ενδυνάμωση και η ενθάρρυνση και να θυμάσαι πως οι σκέψεις τρομάζουν περισσότερο από τα ίδια τα γεγονότα επειδή η “ανησυχία” χρησιμοποιεί την φαντασία για να δημιουργήσει κάτι το οποίο δεν θέλεις. . .

Ταύρος

“Κάθε φορά που ένας άνθρωπος πραγματικά στρέφεται προς τον εσωτερικό του κόσμο και προσπαθεί να γνωρίσει τον εαυτό του – όχι από τις επίκαιρες υποκειμενικές του σκέψεις και τα συναισθήματά, αλλά ακολουθώντας τις εκφράσεις του δικού του αντικειμενικού χαρακτήρα, όπως τα όνειρα και την γνήσια φαντασία του – τότε αργά ή γρήγορα ο Εαυτός αναδύεται. Στη συνέχεια, το Εγώ θα βρει την εσωτερική δύναμη η οποία περιέχει όλες τις δυνατότητες ανανέωσης.” Marie-Louise von Franz, Man and his Symbols, 1964. . .

Δίδυμοι

Η πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού κινητοποιεί οτιδήποτε σχετίζεται με τον κοινωνικό σου τομέα. Δημιουργούνται ευχάριστα διαλείμματα, η κοινωνικότητά σου αυξάνεται και σχέδια μπορούν τώρα να δρομολογηθούν πιο εύκολα. Η σύνδεση με ομοϊδεάτες γίνεται περισσότερο ουσιαστική και μπορείς να αισθανθείς ασφαλής μέσα σε ομάδες και φιλικές σχέσεις. Μια γενικότερη αναβάθμιση σε όνειρα και επιθυμίες τώρα είναι παραγωγική. . .

Καρκίνος

Η λύση που προτείνει η πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού είναι να συνθέσεις τις φαινομενικά αντιφατικές πτυχές που υπάρχουν στην ζωή σου, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα σου. Να σχεδιάσεις μια νέα διαδρομή για την επίτευξη του στόχου σου (Κριός) χωρίς να είναι εις βάρος του άλλου (Ζυγός). Να παλέψεις να κρατήσεις την ιδιαιτερότητα σου την ίδια στιγμή που μπορείς να λειτουργείς μέσα στο σύνολο και μέσα στις σχέσεις σου. . .

Λέων

Πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού και το ουράνιο σκηνικό σε σπρώχνει να αναπτύξεις τις έννοιες “προσωπική ελευθερία και επιλογή” ανάλογα τις ικανότητές σου. Νιώθεις αρκετά προετοιμασμένος/η να “εκθέσεις” τον εαυτό σου αλλά ακόμη και αν κάτι δεν γίνει όπως το έχεις φανταστεί γνωρίζεις καλά πως οι αποτυχίες είναι μέρος της διαδρομής προς την επίτευξη του στόχου σου. Δώσε τον καλύτερο σου εαυτό με το χέρι στην καρδιά ακόμη και αν νιώθεις σύγχυση, κούραση ή απογοήτευση στις προσωπικές και συναισθηματικές σου σχέσεις. . .

Παρθένος

Η ακαμψία, το αβέβαιο συναίσθημα του θύμα/θύτη, τα κρυμμένα μυστικά, δημιουργούν μια αίσθηση εξάντλησης και παράλυσης, αποκαλύπτονται ότι δεν μπορείς να μείνει πια στάσιμος/η. Η αμοιβαία αποδοχή είναι το κλειδί της πανσελήνου στον άξονα Κριού/Ζυγού για σένα. Έλα σε επαφή με τις πραγματικές σου ανάγκες και άφησε τους ανθρώπους που θέλεις να τις μάθουν. Όπως εσύ χρειάζεται να ακούσεις προσεκτικά τον άλλον έτσι και εκείνοι θα κάνουν το ίδιο με σένα αυτή την στιγμή. . .

Ζυγός

Οτιδήποτε αφορά σχέσεις και συνεργασίες στο προσωπικό σου σενάριο φωτίζονται με την πανσέληνο στον άξονα Κριό/Ζυγό. Η δημιουργία ή η διατήρηση της ισορροπίας μπορεί να είναι δύσκολη αυτή την στιγμή ωστόσο δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι όταν έχεις την διάθεση να προσεγγίσεις τα θέματα με μεγαλύτερη διπλωματία. Η προσέγγιση σου χρειάζεται να εμπλουτιστεί με την επιθυμία της αρμονίας, ακόμη και αν χρειάζεται να είναι σεβαστό το δικαίωμα σου για ευθύτητα χωρίς προσποιήσεις. . . .

Σκορπιός

Η πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού δημιουργεί ανησυχίες γύρω από οτιδήποτε δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο του, του λείπει η οργάνωση ή δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί όπως θα ήθελες. Αυτή την στιγμή είναι πολύ εύκολο να παθιαστείς με την ιδέα της τελειομανίας και δείχνεις να είσαι σε ετοιμότητα να κάνεις σφοδρές τελεσίδικες δηλώσεις. Ωστόσο αντί να παραπονιέσαι καλό θα ήταν να στρέψεις την ενέργεια σου προς τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να φέρεις πιο γρήγορα το αποτέλεσμα που προσδοκάς. . .

Τοξότης

Η αυτό-έκφραση μπορεί να γίνεται με εξωστρεφή, δυναμικό και κοινωνικό τρόπο (ιδιότητες του Ζυγού) αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι προκλήσεις είναι τόσο σφοδρές που η εσωτερική κρίση ταυτότητας, η ανάγκη να μην συμβιβαστείς και να πάρεις αποφάσεις ζωής είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πανσελήνου που θα κινητοποιηθούν. Είναι σίγουρο πως η ζωή η ίδια θα σε φέρει αντιμέτωπο/η με αυτό που σε φοβίζει ή σε πονάει. Αυτό όμως που είναι στο χέρι σου και έχεις υποχρέωση στην ζωή σου είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες να είσαι χαρούμενος/η. . .

Αιγόκερως

Η αναζήτηση της αλήθειας φωτίζεται μέσα σου αλλά ξυπνά απότομα, ελευθερώνοντας ενέργεια η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεμέλιο για δημιουργική δράση. Ταυτόχρονα φέρνει και διλλήματα ή αδυναμία συντονισμού αυτής της αναζήτησης της αλήθειας, με την ήδη υπάρχουσα στάση ζωής και πεποιθήσεις που έχεις. Ο σκοπός είναι ένας: Να ενδυναμωθείς για να μπορέσεις να αποχωριστείς αυτό που το οποίο δεν λειτουργεί πια στην ζωή σου, στο σήμερα. . .

Υδροχόος

Η πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού σου δίνει την αντικειμενική ματιά και τις προοπτικές που μπορούν να καθορίσουν την επιτυχία σου αυτή την στιγμή στην ζωή σου. Όσο κουραστική και αν είναι η εστίαση στην λεπτομέρεια δεν πρέπει να την αποφύγεις αν θέλεις να φέρεις αυτό που επιθυμείς. Η τάση σου είναι να κοιτάς μακριά, αλλά τώρα χρειάζεται να κοιτάξεις στο σημείο που βρίσκεσαι και να δεις τις προοπτικές με μια νέα ματιά. Η αλλαγές στο σημείο που στέκεσαι είναι αυτές που θα σε πάνε εκεί που θέλεις να φτάσεις , όχι το αντίθετο . . 

Ιχθύες

Χρηματοοικονομικά θέματα κινητοποιεί η πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού. Κοίταξε προσεκτικά πως μπορείς να εκμεταλλευτείς και να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά, θέματα που αφορούν τους υλικούς πόρους, στο δικό σου σενάριο ζωής. Τι επιχειρηματικά σχέδια μπορείς να κάνεις αυτή  την στιγμή ή εντόπισε τις διαρροές που υπάρχουν ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ασφάλεια υλική. Ακόμη και σε συναισθηματικό επίπεδο, αξιολόγησε σωστά τις πραγματικές σου ανάγκες αποφεύγοντας παιδικές συμπεριφορές. . .

Για προσωπικές απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν δοκίμασε την Συμβουλευτική μας Υπηρεσία.

 

Share: