fbpx

Ερμης αναδρομος

Share:

Για προσωπικές απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν δοκίμασε την Συμβουλευτική μας Υπηρεσία.

Ο Ερμής γυρίζει επισήμως ανάδρομος την Τρίτη 5 Μαρτίου αλλά ήδη προετοιμάζεται για αυτή την φαινομενική από την Γη κίνηση του. Μέχρι τις 28 Μαρτίου καλό θα ήταν να μην αναλάβεις κάποια δέσμευση την οποία δεν θα μπορέσεις με κάποιον τρόπο να την αλλάξεις στην συνέχεια.

Στην ανάδρομη περίοδο του  Ερμή η επικοινωνία μπορεί να γίνει χαοτική, άλλα να σου λένε και άλλα να ακούς και να καταλαβαίνεις ή/και το αντίθετο. Είναι περίοδος που κάτι το οποίο θα περνούσε απαρατήρητο τώρα θα το δεις και ίσως να σταθείς περισσότερο από ότι θα έκανες μια άλλη στιγμή ή/και το αντίθετο, δηλαδή να πρέπει να σταθείς και εσύ να μην το κάνεις.

Η σκέψη είναι λειτουργία του Ερμή, οπότε ο τρόπος που λειτουργεί αυτή την χρονική στιγμή το μυαλό δεν είναι σίγουρο πως θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε κάποιο επιχείρημα σου. Οπότε θα πρέπει να μελετήσεις καλά όλες τις λεπτομέρειες πριν προβείς σε οποιαδήποτε κίνηση, ώστε να αποφύγεις τυχόν λάθη ή παρεξηγήσεις.

Για να εξετάσουμε την συγκεκριμένη ανάδρομη πορεία του Ερμή και να το προσέξουμε σε προσωπικό επίπεδο το πώς θα μπορούσε να μας επηρεάσει, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως ο Ερμής έχει 3 φάσεις. Η πρώτη ξεκίνησε στις 19 Φεβρουάριου, τότε μπήκε στην σκιά του όπως λέμε στην αστρολογία, μέχρι τις 5 Μαρτίου. Η δεύτερη φάση είναι η ανάδρομη του πορεία 5 Μαρτίου έως 28 Μαρτίου και η τρίτη φάση αρχίζει από τις 28 Μαρτίου έως 16 Απριλίου που βγαίνει πάλι από την σκιά του. Οι 3 αυτές περίοδοι συνδέονται μεταξύ τους γιατί κινητοποιούνται ίδια θέματα προς εξέταση.  Κατά την περίοδο της πρώτης φάσης κάποιες ιδέες και σκέψεις ενεργοποιούνται, οι οποίες θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια κατά την διάρκεια της ανάδρομης του πορείας.  Η τρίτη φάση είναι χρήσιμη για κάποιες τελευταίες αλλαγές και αναπροσαρμογές στα ήδη υπάρχοντα θέματα.

Τα θέματα που κινητοποιούνται είναι συνήθως θέματα τα οποία έχεις αφήσει πίσω το τελευταίο 4μηνο, ίσως και περισσότερο. Κάτι το οποίο για κάποιους λόγους δεν του έδωσες την απαραίτητη σημασία ή έχει αλλάξει πια η σύσταση και ο σκοπός του στο εδώ και τώρα οπότε χρειάζεται αναπροσαρμογή. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή εισχωρεί σε περιοχές του μυαλού πιάνοντας την αρχή του κουβαριού και προκαλεί μια «ταλάντευση» , (έτσι μπορεί να την νιώσεις) σε κάποια προσωπικά σου θέματα και αυτό γίνεται γιατί χρειάζεται στην δοθείσα στιγμή να προσθέσεις εκείνο το «συστατικό» το οποίο θα βοηθήσει την εξέλιξη, κάνοντας την τελική ένωση ή τον διαχωρισμό.

Και για τους προχωρημένους στην Αστρολογία…
Η προσαρμογή μιας καινούργια ιδέας, η ανανέωση μιας ήδη υπάρχουσας προς την σωστή κατεύθυνση έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε άτομα τα οποία δεν έχουν επαφή με την πραγματική πραγματικότητα, επαφή με τα συναισθήματα τους και τον λόγο που τα νιώθουν. Επίσης η μετάθεση του θυμού επειδή ο πόνος είναι μεγάλος είναι ένα χαρακτηριστικό του Ερμή ανάδρομου που κινητοποιείται στα άτομα που λειτουργούν παιδικά. Αυτή είναι μια δύσκολη λειτουργία που ζητά ο αγγελιοφόρος των Θεών και στο ζώδιο το οποίο μπαίνει ανάδρομος (Ιχθύες) και η σχέση του με Χείρωνα και Ποσειδώνα δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση και πόνο, στοιχεία τα οποία είναι δύσκολο να τα εμπεριέχει ένα άτομο αν δεν βρίσκεται σε κάποιον θεραπευτικό δρόμο ή/και στην πνευματική ατραπό. Το άτομο χρειάζεται καθοδήγηση ώστε να μην πέσει θύμα εξαπάτησης ή χάσει τον προσανατολισμό του.

Share: