Αφροδιτη συνοδο Πλουτωνας

Share:

 

 

Αφροδίτη σύνοδο Πλούτωνας

 

Η Αφροδίτη αρχετυπικά είναι ο πλανήτης που μέσα απ’ τις διελεύσεις της ενεργοποιεί εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που σχετίζεται με τις δικές σου ανάγκες. Απαιτεί κατά την διάρκεια της ζωή σου να μπορέσεις να συνδεθείς με τον εαυτό σου, να μάθεις να τον αγαπάς, να αναγνωρίζεις τις προσωπικές σου ανάγκες, να είσαι αυτόνομος έτσι ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να συνδεθείς επιτυχώς με έναν άλλον άνθρωπο.

venus-pluto2Αυτές τις ημέρες βρίσκεται μαζί με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω. Κατά την διάρκεια της σύνδεσης αυτών των δύο πλανητών γίνεται ένας μετασχηματισμός των προσωπικών ορίων (μέσα στη σχέση) και εδώ τίθεται ένα εξελικτικό δίλημμα:  Τί θα μετασχηματιστεί και σε τί . . .

Η σύνδεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα δημιουργεί την ανάγκη να ανακαλύψεις το βαθύτερο νόημα (μέσω) μιας σχέσης. Προϋποθέτει όμως να έχεις πρώτα συνδεθεί με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου, γιατί εδώ η δυναμική αυτή είναι τόσο έντονη που τα σενάρια είναι ακραία  και ποικίλλουν.

Μια πιθανή εκδήλωση είναι να προσπαθήσεις (με κάθε τρόπο) να “εξασφαλίσεις” την συντροφικότητα χρησιμοποιώντας όχι πάντα εφικτούς τρόπους, εξαπατώντας φαινομενικά τον άλλον. Αλλά στην ουσία εξαπατάς τον εαυτό σου και κατά συνέπεια οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες προβάλλονται πάνω στον άλλον μέσω σκηνών ζηλοτυπίας, χειρισμού, παιχνίδια δύναμης, τράβηγμα του χαλιού κάτω απ τα πόδια και συχνά η κατάληξη είναι η εγκατάλειψη διότι δεν αναγνωρίζονται οι ανάγκες σου (φαινομενικά).

venus-pluto-3Ένα άλλο σενάριο είναι η άρνηση και αποστροφή. Εδώ ο φόβος της απόρριψης κατακλύζει το DNA της ψυχής σου οδηγώντας στην αυτο-απομόνωση. Γιατί εκεί έχεις τον έλεγχο της κατάστασης και κανείς δεν θα σε απογοητεύσει.

Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι μια δημιουργική στιγμή για σένα, αναθεώρησης, αναγνώρισης και αναπροσαρμογής αναγκών. Εκτός τον αισθησιασμό που παράγουν αυτές οι μέρες, έχουν και ένα χρώμα εξελικτικό. Ενδέχεται να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θα ενθαρρύνουν τις ανάγκες σου και θα σε βοηθήσουν υποστηρικτικά σε κάτι που θα ευδοκιμήσει και θα αναπτυχθεί, με αξιοπιστία και πίστη.

Το σημαντικότερο όπως αναφέρει και ο Jeff Green στο βιβλίο του για αυτή την πλανητική σχέση είναι “να καταλάβεις γιατί χρειάζεσαι αυτό που χρειάζεσαι”. Άλλοι έχουν την έμφυτη ικανότητα να το αναγνωρίζουν πιο γρήγορα, άλλοι χρειάζεται να περάσουν από διάφορα επίπεδα κατανόησης. Αυτή η συγκεκριμένη όψη της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα είναι σαν βαρόμετρο που αντανακλά τα συναισθήματα τα δικά σου και των άλλων, σε βοήθα να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημα πίσω απ τις λέξεις ή τις ενέργειες, δίνοντας μια σταδιακή μεταμόρφωση, μαθαίνοντας να σχετίζεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου.

Share: