Πανσεληνος στον Ταυρο

Share:

 


Πανσέληνος στον Ταύρο

 

Η Πανσέληνος την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου το μεσημέρι, στον άξονα Ταύρου / Σκορπιού, χρωματίζει την εβδομάδα με πάθη, ένταση και τη παράνοια να φλερτάρει την ψυχική διάθεση. Η ανάγκη να νιώσεις περισσότερο γειωμένος και ασφαλής συναισθηματικά και υλικά γίνεται με έντονο, βαθύ τρόπο εκτινάζοντας τη σεξουαλικότητα και την εξερεύνηση των αισθήσεων και του σώματος στα ύψη. 

Οποιοδήποτε πλανητικό σκηνικό διαδραματίζετε μας επηρεάζει όλους, ωστόσο το νιώθουν πιο έντονα ο σταθερός σταυρός (Ταύροι, Σκορπιοί, Υδροχόοι, Λέοντες) και όσοι έχουν ωροσκόπους (και πλανήτες) σε αυτά τα ζώδια.

full-moon-in-taΣυναισθηματικά ευάλωτοι; Περισσότερο μια μίξη έντονων προκλήσεων και συναισθητικών εμπλοκών με σκοπό την παραγωγή έξαψης, την ευχαρίστηση και την απόλαυση μέσα από τις πέντε αισθήσεις.

Υπάρχει μια “πείνα” για κάτι το οποίο είναι πέρα από αυτό που μπορείς να δεις . . . όμως το νιώθεις και αγωνιάς να το αγγίξεις και να το αισθανθείς. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να δεις την αληθινή του διάσταση, να ανακαλύψεις τί υπάρχει κάτω απ το κέλυφος. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει πρώτα να σκάψεις βαθιά (στα άδυτα του Σκορπιού).

Με αυτή την Πανσέληνο σου ζητείται να αφήσεις πίσω πράγματα και καταστάσεις που φαινομενικά αντιπροσωπεύουν την δική σου “Αλήθεια” αλλά στην ουσία αν το σκεφτείς, το μόνο που κάνουν είναι να σε κρατούν και να σου απαγορεύουν να πας πιο πέρα . . . πιο μέσα. Εκεί που με την ανασκαφή θα κέρδιζες ένα ακόμα βαθμό κατανόησης του βάθους της Ψυχής σου. 

full-moon-in-ta-2Ο άξονας Ταύρου / Σκορπιού έχει μια μελαγχολία, ένα μελόδραμα και μια έντονη ανάγκη για κάθαρση σε βάθος. Σε υποχρεώνει να καθίσεις να δεις τί συμβαίνει θέλεις δε θέλεις. Τα γεγονότα τα ίδια σε υποχρεώνουν. Και νιώθεις πως όσο πιο γρήγορα το κάνεις, να αντιμετωπίσεις την αλήθεια, τόσο πιο γρήγορα θα ελευθερωθείς από αυτό που σε κρατά πίσω. Η απελευθέρωση μπορεί να γίνεται με αργό ρυθμό ωστόσο σε κάθε σου βήμα μπορείς και βλέπεις τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά στα μάτια σου.

Είναι αλήθεια πως συνήθως πρέπει να αισθανθούμε ένα είδος δυσφορίας για να μπορέσουμε να ψάξουμε τη λύση, κάτι που αυτή η Πανσέληνος την προσφέρει απλόχερα. Ωστόσο ταυτόχρονα σε οδηγεί σε κόσμους που με το χέρι στη καρδιά μπορείς να νιώσεις αυτό που φωνάζει η Ψυχή σου. Τί άλλο (νομίζεις πως) χρειάζεσαι στη ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένος; 

 

 Καλή Πανσέληνο!

Share: