Ηλιος / Ποσειδωνας

Share:

Ήλιος / Ποσειδώνας

 

Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας και ευκαιρία να αναλογιστείς ποιο τραύμα κρύβεται πίσω απ την (παιδική) εγωκεντρική σου συμπεριφορά και ποια (ενήλικα) όρια πρέπει να βάλεις από δω και πέρα ώστε να γεφυρώσεις το σχίσμα, υιοθετώντας μια πιο ενήλικη στάση.

Μεγαλώνοντας προβάλεις καθημερινά τις δικές σου ψυχικές πλευρές στον έξω κόσμο δημιουργώντας μια υποκειμενική πραγματικότητα. Αυτή μπορεί να λειτουργεί ως άμυνα στη ζωή σου ωστόσο στιγμές όπως αυτές ανακαλύπτεις πως όσο καλά και αν κρύβεις τον πόνο βαθιά μέσα στη ψυχή σου, εκείνος επιστρέφει και συνήθως μέσα από μια μορφή “απώλειας” στον εξωτερικό κόσμο.

Ο Ποσειδώνας είναι το «όχημα» το οποίο σου προσφέρει μια διέξοδο για αισθησιακή και συναισθηματική θεατρικότητα, καθώς και την έκφραση της λαχτάρας που νιώθεις να συγχωνευτείς με κάτι πιο ρομαντικό, κάτι πιο πνευματικό. Εδώ προσπαθούμε να βρεθούμε με ανθρώπους ή/και σε επαφή με την ίδια μας τη Ψυχή σε ένα επίπεδο όπου η ποιότητα και η μορφή έκφρασης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης να έχει υπερβατικό και εκστατικό χαρακτήρα.

Ο Ποσειδώνας κάνει το Εγώ πορώδες, ανοιχτό στα νερά του αόρατου κόσμου αλλά το αόρατο δεν είναι μόνο υπερβατικό φως, είναι επίσης αρχέγονο σκοτάδι. Και αυτό είναι που μπερδεύει γιατί ενώ ετοιμάζεσαι για την υπερβατική βουτιά στην άβυσσο της Ψυχής σου ή με τον σύντροφο σου, ενδέχεται κατά την πορεία να προσγειωθείς στα άδυτα του ωκεανού (και χωρίς αναπνευστήρα).

 

10399845_10153422177695814_7612577612234334786_nΕδώ θα μπορούσε ως επακόλουθο να έρθει η διαφυγή μέσω του αλκοόλ, διαφόρων ουσιών ή μέσω της προβολής και αντανάκλασης. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ρίσκο να έρθεις αντιμέτωπος με ένα χιουμοριστικό παιχνίδι της «μοίρας», ενός συντρόφου, του παιδιού σου ή του συνεταίρου σου όπου (ο ίδιος) έχει ενσωματώσει όλες τις Ποσειδώνιες (χαοτικές) ποιότητες και στοιχεία, που εσύ ο ίδιος έχεις επιλέξει να απωθήσεις απ τη ζωή σου. 

Ο Ήλιος (ως φυσικός κυβερνήτης του 5ου σπιτιού) δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημιουργική έκφραση αλλά και με την αγάπη, το φλερτ, τον έρωτα. Όταν ο Ήλιος και Ποσειδώνας έρχονται σε επαφή (οποιαδήποτε όψη) η ανάγκη να «βγεις» απ τον εαυτό σου είναι ανάγκη και όχι απλά επιθυμία. Και εδώ πρέπει να είσαι πραγματικά γυμνός, αν θέλεις να προσφέρεις την πραγματική αντανάκλαση της Ψυχής σου (Ποσειδώνας).

 Διαφορετικά μην περιμένεις να εκτιμήσει ο άλλος την πραγματική σου γνησιότητα μέσα από άμυνες και μεταμφιέσεις. Η διαίσθηση είναι έντονη αυτές τις μέρες, σε παίρνει εύκολα χαμπάρι ο άλλος. Πρέπει να εκτεθείς διαφορετικά το μόνο που βλέπει μέσα απ το φρένο που βάζεις είναι ο βαθμός θυματοποίησης που έχεις υποστεί στα χέρια των άλλων. 

 

11215884_10154091755817731_4334517226530131347_nΟι επιλογές δυο: Ή αφήνεσαι στο ονειρικό ταξίδι που σου ανοίγεται μπροστά (με τα φώτα της ομίχλης αναμμένα) ή λόγω της νεφελώδης κατάστασης αφήνεσαι στα συναισθήματα φόβου, λύπης και απογοήτευσης να σε οδηγήσουν ένα ακόμα σκαλοπάτι κοντύτερα στην κατάθλιψη. 

(Μπορείς να συνδέσεις αυτή τη χρονική στιγμή με γεγονότα και ψυχολογικές καταστάσεις που ενεργοποιήθηκαν τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου που ενδέχεται να έρθουν στην επιφάνεια για επανεξέταση).

 

 

 

Share: