fbpx

Ηλιος / Ποσειδωνας η επιρροή τους στα ζωδια

Share:

Για προσωπικές απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν δοκίμασε την Συμβουλευτική μας Υπηρεσία.

Ο Ήλιος δεν έχει να κάνει μόνο με τη δημιουργική έκφραση αλλά και με την αγάπη, το φλερτ, τον έρωτα. Όταν ο Ήλιος και Ποσειδώνας έρχονται σε «επαφή» όπως αυτή την χρονική περίοδο (με κορύφωση στις 7 Μαρτίου) η ανάγκη να «βγεις» απ τον εαυτό σου είναι πραγματική ανάγκη και όχι απλά επιθυμία. Αλλά πρέπει να είσαι πραγματικά γυμνός, αν θέλεις να προσφέρεις την πραγματική αντανάκλαση της Ψυχής σου (Ποσειδώνας).
Οι Ιχθύες επηρεάζονται περισσότερο, κυρίως το 2ου δεκαημέρου μιας και το πάντρεμα των 2 πλανητικών ενεργειών γίνεται σε αυτό το ζώδιο. Όλα τα ζώδια του στοιχείου του Νερού, βιώνουν μια «λαχτάρα» να συγχωνευτούν με κάτι πιο ρομαντικό, κάτι πιο πνευματικό. Εδώ προσπαθούμε να βρεθούμε με ανθρώπους ή/και σε επαφή με την ίδια μας τη Ψυχή σε ένα επίπεδο όπου η ποιότητα και η μορφή έκφρασης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης να έχει υπερβατικό και εκστατικό χαρακτήρα.
Οι Παρθένοι, οι Δίδυμοι και οι Τοξότες χρειάζεται να εκτιμήσουν την κατάσταση που ζουν αυτή την περίοδο. Το βαθμό θυματοποίησης που έχουν υποστεί στα χέρια των άλλων. Αντιθέτως αν έχουν λειτουργήσει οι ίδιοι υπερεγωτικά και χειριστικά προς τους άλλους, αυτή η χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη να το συνειδητοποιήσουν και να αλλάξουν στάση.
Υπάρχει ένα ονειρικό ταξίδι που σου ανοίγεται μπροστά αλλά τα φώτα  της ομίχλης θα πρέπει να είναι αναμμένα λόγω της νεφελώδης κατάστασης που επικρατεί. Είναι στιγμή για μεγάλα όνειρα αλλά δεν υπάρχει η υπόσχεση της υλοποίησης και της διάρκειας αν δεν αντιλαμβάνεσαι τις ρεαλιστικές πλευρές των θεμάτων που σε απασχολούν.  Για τους Καρκίνους αυτή η πλανητική ενέργεια σχετίζεται κυρίως με θέματα σπουδών, το εξωτερικό, κάτι περισσότερο πνευματικό. Εκεί χρειάζεται να «πασπαλίσουν» με μαγεία την δραστηριότητά τους.  
Για τους Λέοντες θέματα με την οικογένεια τους και άλυτες καταστάσεις με κληρονομικά ζητήματα. Εκεί χρειάζεται να κάνουν ένα είδος «υπέρβασης». Για τους Ζυγούς αυτή η πλανητική δυναμική σχετίζεται κυρίως με εργασιακά θέματα και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους. Χρειάζεται αλλαγή οπτικής ώστε να πάρουν χαρά μέσα από αυτήν.
Για τους Σκορπιούς ενεργοποιούνται θέματα μέσα στο σπίτι, τα παιδιά. Ευκαιρίες να βρουν τρόπους που θα δημιουργήσουν την «μαγεία» μέσα από ένα δημιουργικό επιχείρημα. Οι Αιγόκεροι χρειάζεται να ενσωματώσουν αυτή την πλανητική δυναμική αισθησιασμού σε ότι έχει αξία για αυτούς.
Οι Υδροχόοι έρχονται σε επαφή με την εικόνα που δίνουν προς τα έξω. Τους ζητείται να αφήσουν την ευαίσθητη τους πλευρά να γίνει ορατοί και στους γύρω, χωρίς απαραίτητα πάντα να φορούν μάσκες.
Οι Κριοί να έρθουν σε επαφή με την συλλογική αγάπη και αλληλεγγύη. Χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με κάτι ανώτερο, έξω από τον εαυτό τους. Να μπουν στην θέση του άλλου και να τον συναισθανθούν. Οι Ταύροι χρειάζεται να είναι περισσότεροι «ανοιχτοί» τους εξωτερικούς κραδασμούς. Να κοινωνικοποιηθούν περισσότερο και να νιώσουν ασφάλεια μέσα σε ομάδες…

Και για τους προχωρημένους στην Αστρολογία…
Ο Ποσειδώνας είναι το «όχημα» το οποίο σου προσφέρει μια διέξοδο για αισθησιακή και συναισθηματική θεατρικότητα. Ο Ποσειδώνας κάνει το Εγώ πορώδες, ανοιχτό στα νερά του αόρατου κόσμου αλλά το αόρατο δεν είναι μόνο υπερβατικό φως, είναι επίσης αρχέγονο σκοτάδι. Και αυτό είναι που μπερδεύει γιατί ενώ ετοιμάζεσαι για την υπερβατική βουτιά στην άβυσσο της Ψυχής σου ή με τον σύντροφο σου, ενδέχεται κατά την πορεία να προσγειωθείς στα άδυτα του ωκεανού (και χωρίς αναπνευστήρα).
Η σχέση του Ήλιου με τον Ποσειδώνα (ανεξάρτητα την όψη) θέλει πάντα προσοχή στην ερμηνεία της γιατί αυτή η σχέση συνδέεται επίσης με την διαφυγή μέσω του αλκοόλ, διαφόρων ουσιών ή μέσω της προβολής και αντανάκλασης.
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το ρίσκο να έρθεις αντιμέτωπος με ένα χιουμοριστικό παιχνίδι της «μοίρας», ενός συντρόφου, του παιδιού σου ή του συνεταίρου σου όπου (ο ίδιος) έχει ενσωματώσει όλες τις Ποσειδώνιες (χαοτικές) ποιότητες και στοιχεία, που εσύ ο ίδιος έχεις επιλέξει να απωθήσεις απ τη ζωή σου…Share: