fbpx

5/12 Χειρωνας στασιμος / ορθοδρομος – Τι προβλεπεται για καθε ζωδιο. . .

Share:

 

Ο Χείρωνας, ο πλανήτης που είναι συνδεδεμένος με τον πόνο, την θεραπεία και την επούλωση ξεκινά την ορθή του πορεία. Από τις 9 Ιουλίου ήταν ανάδρομος προτρέποντας μας να στρέψουμε την προσοχή μας προς τα μέσα και την θεραπεία των πληγών που μας κρατούν καθηλωμένους σε παλαιά μοτίβα. Από σήμερα έως τις 19 Δεκεμβρίου περίπου επιβραδύνει ώστε να μπει σε ορθόδρομη κίνηση και είναι από εκείνες τις στιγμές που σε αυτό το διάστημα είναι αρκετά δυνατή η ενέργεια του. Η εστίαση στην αυτό-φροντίδα και την επούλωση είναι σημαντική και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μας φέρει σε επαφή με αυτή την ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 5 μηνών είχες την ευκαιρία να αναλογιστείς /επανεξετάσεις /αναθεωρήσεις οτιδήποτε σε πληγώνει, ζητώντας να βρεθούν λύσεις. Ο Χείρωνας λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ Κρόνου και Ουρανού δηλαδή γεφυρώνει τις βάσεις και τις δομές της ζωής μας με το νέο, το καινούργιο, αυτό το όποιο θα μας δώσει τη νέα φλόγα στη ζωή (δίνοντας τις ανάλογες προκλήσεις για να το πετύχουμε).

Με τις διελεύσεις του Χείρωνα είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε μόνοι, να ξεκαθαρίσουμε θέματα σχετικά με το τί πιστεύουμε τόσο στον εσωτερικό εαυτό μας όσο και έξω από εμάς, στον ευρύτερο κόσμο. Να αναγνωρίσουμε τί είναι πραγματικά ανθεκτικό σχετικά με τον χαρακτήρα μας. Οι στιγμές αυτές είναι πρόκληση διότι ο άνθρωπος έχει μάθει να δουλεύει συνεταιρικά. Αλλά τώρα μας ζητείται να βγούμε απ την αγέλη, να ψάξουμε την προσωπική μας γνησιότητα, καλούμενοι να παραδώσουμε μια πτυχή του εαυτού μας με αντάλλαγμα ενός νέου τρόπου ύπαρξης.

Ο Χείρωνας όσο αφορά τον μύθο του ήταν ικανός σχεδόν σε όλα και δίδασκε πρακτικές ικανότητες όπου οι ήρωες χρειαζόντουσαν για να ολοκληρώσουν τις αναζητήσεις τους. Οι Θεοί πήγαιναν τα παιδιά τους σε αυτόν για να τα διδάξει και να τους εκπαιδεύσει.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που η αστεροειδής τροχιές τους είναι ανάμεσα στον Άρη/Δία, ο Χείρωνας είναι ένα Υδροχοίσιο ουράνιο σώμα όπου αιχμαλωτίζει όχι μόνο την “επανεφεύρεση” από  τις Ουράνιες διαστάσεις του συμβολισμού του, αλλά και με τον ίδιο τρόπο αιχμαλωτίζει την “απομόνωση” από  την πλευρά του Κρόνου.

Ένας σιωπηλός δυναμισμός σαν μια γέφυρα του ουράνιου τόξου ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον και αν και είναι βαθιά συνδεδεμένος με τα ζητήματα της κοινωνίας, έρχεται από την αντίθετη πλευρά ζητώντας να πειραματιστούμε με τη δική μας ικανότητα και προθυμία να θεραπευτούμε απ τις πληγές μας.

Τον Χείρωνα τον νιώθεις εκεί που ένα συγκεκριμένο μοτίβο επαναλαμβάνεται στη ζωή σου, χωρίς να αλλάζει. Εκεί που εκπαιδεύεις, συμπαραστέκεσαι, συναισθάνεσαι τους άλλους, γιατρεύοντας ουσιαστικά εσένα τον ίδιο. Εκεί που ενστικτωδώς αλλάζεις πορεία όταν δεν λειτουργεί ο παλιός ο δρόμος.

Σε αυτά τα σημεία οτιδήποτε κάνεις, πρέπει να το κάνεις μόνος, με ταπεινότητα και υπόσχεται ότι θα αφουγκραστείς ξανά.

 

Για  τους Κριούς, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Ο Χείρωνας σε βοηθά να βρεις την άκρη του κουβαριού σε θέματα που σχετίζονται με την προσωπική σου ανεξαρτησία και αυτονομία. Η ανάγκη σε αυτούς τους τομείς γίνεται έντονη για τις επόμενες ημέρες και η αυτό-έκφραση είναι σημαντική. Ακόμη και αν νιώθεις την ανάγκη να αποσυρθείς και να περάσεις μόνος/η σου λίγο χρόνο είναι αποδεκτό αρκεί να μην φύγεις από τον στόχο σου αλλά να είναι ένας χρόνος παραγωγικός με σκοπό να βρεις τρόπους να καλλιεργήσεις τον εαυτό σου. . .

Για τους Ταύρους, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Κρυμμένοι φόβοι μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι σε μια πλημμύρα συναισθημάτων. Τα όρια μπορεί να είναι θολά και είναι σίγουρο πως θα αισθανθείς πολύ καλύτερα αν δεν συμμετέχεις σε δραστηριότητες που απαιτούν πολλή ψυχική ενέργεια από εσένα τις επόμενες ημέρες. Η ανιδιοτελή υπηρεσία είναι ο τρόπος που θα σε βοηθήσει να κάνεις σχέδια και όνειρα. . .

Για τους Διδύμους, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Η διέλευση του Χείρωνα κινητοποιεί θέματα που σχετίζονται με φιλίες, την σχέση σου με μεγάλες ομάδες ανθρώπων και γενικότερα την κοινωνικότητα σου. Οι ελπίδες και τα όνειρα σου τώρα γίνονται πιο έντονα με μια αίσθηση του επείγοντος. Τις επόμενες ημέρες θα βοηθηθείς ώστε να βρεθούν τρόποι που θα σε κάνουν να αισθανθείς περισσότερο ασφαλής και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σου σε αυτούς τους τομείς. . .

Για τους Καρκίνους, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Τις επόμενες ημέρες η ορθοδρόμηση του Χείρωνα εστιάζεται κυρίως σε θέματα που αφορούν γενικότερα την δημόσια ζωή σου. Η στάση σου στην κοινωνία, η σταδιοδρομία σου, η κοινωνική σου θέση, όπως επίσης πιθανά να κινητοποιηθεί η σχέση σου με την μητέρα σου με κάποιον τρόπο. Η ανάγκη σου να αναγνωριστεί η δουλειά σου και τα επιτεύγματα σου αυτή την στιγμή είναι σημαντική και η πρόκληση θα είναι να βρεθούν τρόποι να νιώσεις ασφάλεια μέσω της κοινωνικής σου θέσης και καριέρας. . .

Για τους Λέοντες, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Αυτή την στιγμή ο Χείρωνας σε βοηθά να κατανοήσεις οτιδήποτε αφορά την υψηλότερη μάθηση. Είτε αυτό καλύπτεται από ακαδημαϊκά θέματα και προγράμματα, μακρινά ταξίδια και πολιτισμούς είτε από την φιλοσοφική υπόσταση των πραγμάτων. Νομικά θέματα επίσης αν υπάρχουν σε εκκρεμότητα θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν από τον Χείρωνα τις ερχόμενες ημέρες ή οτιδήποτε σχετίζεται με την εκπαίδευση μέσω μιας διαδρομής εσωτερικής πορείας. . .

Για τους Παρθένους, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Η ορθοδρόμηση του Χείρωνα σε βοηθά να κατανοήσεις τους κύκλους της ζωής. Τις επόμενες ημέρες θα είσαι περισσότερο ευαίσθητος/η στις συναισθηματικές υπόγειες καταστάσεις που κινητοποιούνται από εξωτερικά γεγονότα. Επίσης πιθανά θα κινητοποιηθούν θέματα που σχετίζονται με την υποστήριξη που λαμβάνεις από άλλους ανθρώπους. Ο Χείρωνας θα σε βοηθήσει να κάνεις μια προσωπική αναγέννηση, έναν μετασχηματισμό σε έναν τομέα που το έχεις ανάγκη. . .

Για τους Ζυγούς, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Η διέλευση του Χείρωνα στον Κριό, απέναντι από το ζώδιο σου, θα σε βοηθήσει σε ότι αφορά τις προσωπικές σου σχέσεις ή τις συνεργασίες σου. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει έντονη η ανάγκη να έρθεις πιο κοντά με τον άλλον και να ειπωθούν πράγματα τα οποία θα σε πάνε ένα βήμα πιο πέρα, με ειλικρίνεια και ωριμότητα. Βοήθησε σε αυτή την διεργασία που καλείσαι να κάνεις με σθένος και χωρίς φόβο. . .

Για τους Σκορπιούς, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Η καθημερινή σου εργασία και ρουτίνα αλλάζει και ο Χείρωνας ζητά την προσοχή σου σε αυτόν τον τομέα. Η εστίαση στην υπηρεσία που δίνεις και οι καθημερινές σου συνήθειες κινητοποιούνται ώστε να βρεις νέους τρόπους να γεμίσεις το ρεζερβουάρ και να νιώσεις πραγματικά επιθυμητικός/ή. Επίσης θέματα υγείας δεν πρέπει να παραμεληθούν καθώς και οτιδήποτε αφορά την φυσική σου κατάσταση. . .

Για τους Τοξότες, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Η ορθοδρόμηση του Χείρωνα κινητοποιεί θέματα που αφορούν την δημιουργία για σένα. Οι καλλιτεχνικές σου αναζητήσεις, χόμπι, παιδιά, φλερτ και οποιαδήποτε δημιουργική αυτό-έκφραση αυτή την στιγμή είναι στο προσκήνιο. Η αυτό-εκπλήρωση έρχεται από τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που θα κάνεις σε αυτούς τους τομείς και ο Χείρωνας θα είναι βοηθητικός. . .

Για τους Αιγόκερους, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Ο Χείρωνας με την ορθοδρόμηση του κινητοποιεί θέματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια, γενικότερα την ιδιωτική σου ζωή. Μια κατάσταση σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται την προσοχή σου και ο Χείρωνας τις επόμενες ημέρες μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί ακόμη και αν αυτό χρειάζεται να γίνει μέσα από ένα είδος αγωνίας ή να έρθεις σε επαφή με βαθύτερα θέματα. . .

Για τους Υδροχόους, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Επικοινωνιακά θέματα κεντρίζει ο Χείρωνας. Οτιδήποτε αφορά την επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς, το άμεσο περιβάλλον και τα μικρά/κοντινά ταξίδια τις επόμενες μέρες μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο. Αν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα τώρα μπορεί να διευθετηθεί ώστε να μπορέσεις να επικοινωνήσεις τις ιδέες σου και τα μηνύματα σου με περισσότερη ευχέρεια και έχοντας μεγαλύτερη ανταπόκριση. . .

Για τους Ιχθύες, ζώδιο ή Ωροσκόπο

Θέματα αξιών κινητοποιεί η ορθοδρόμηση του Χείρωνα. Τις επόμενες ημέρες οτιδήποτε εκτιμάς περιλαμβάνοντας τις φυσικές κατοχές και τα χρήματα θα κινητοποιηθούν ώστε να επιλυθούν τυχόν προβλήματα ή να βρεθούν λύσεις ώστε να είναι περισσότερο συμβατά με τις επιθυμίες σου. Επίσης θα σε βοηθήσει σε θέματα που αφορούν την αυτό-εκτίμηση σου και τον αυτό-σεβασμό. . .  

Για προσωπικές απαντήσεις στα θέματα που σε απασχολούν δοκίμασε την Συμβουλευτική μας Υπηρεσία.

 

Share: