Ερμης στον Σκορπιο

Share:

 

Ο τρόπος σκέψης και επικοινωνίας (Ερμής) χρωματίζεσαι με πιο βαθιές, έντονες και καθοριστικές ποιότητες (Σκορπιός). Οι σκέψεις παθιασμένες και σταθερές, οι συζητήσεις με δυναμική και επιτακτική τάση αλλά ταυτόχρονα με μαγικές και διαισθητικές ικανότητες.

Η λέξη κλειδί “επιθυμώ”, όπου θα γίνεται αντιληπτή μέσα από αποφασιστικές, καθοριστικές και σύντομες επικοινωνιακές διεργασίες. . . 

Μια περίοδος που μέσα απ’ την διαισθητική αντίληψη της άυλης πραγματικότητας και των κρυμμένων κάτω απ’ την επιφάνεια γεγονότων και καταστάσεων μπορούμε να ανακαλύψουμε κρυμμένες συναισθηματικές και πνευματικές διαστάσεις όπως επίσης τα κίνητρα των άλλων.

Με τον Ερμή στον Σκορπιό νιώθεις πως (επιτέλους) μπορείς να “εξουσιάσεις” τις σκέψεις και τον λόγο σου. Μετά από μια διαδικασία αμφιταλάντευσης για το πώς είναι το “πρέπων” να αντιδράς στα εξωτερικά γεγονότα, πώς θα πρέπει να μιλήσεις έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις (Ζυγός), περνάς σε μια περίοδο της ζωής σου που μπορείς να ελέγχεις εσύ προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσεις τις σκέψεις σου ή πως θα εκφράσεις τις βαθύτερες σου επιθυμίες ώστε να φέρουν το αποτέλεσμα που θέλεις.

astro-guide-20-850x1024Η περίοδος που ο Ερμής περνά απ το ζώδιο του Σκορπιού δεν θεωρείται εύκολη. Έχει μια έντονη, σφοδρή διαδικασία, που όμως είναι απαραίτητη για να μπορείς να πετάξεις (στην κυριολεξία) απ’ την ζωή σου οτιδήποτε δεν σε βοηθά να εξελιχθείς πια.

Ο Ερμής (μαζί με τον Ήλιο) την προηγούμενη περίοδο, περνώντας απ’ τον Ζυγό, βοήθησε να εισχωρήσεις σε περιοχές του μυαλού που συνδέονται με την ανάγκη σου να συνδεθείς αρμονικά με τον άλλον. Εκεί πιάνοντας την άκρη του κουβαριού, σε βοήθησε να βρεις τρόπους να βγεις απ’ τον προσωπικό σου λαβύρινθο, έτσι ώστε μπαίνοντας στο Σκορπιό να γίνει η τελική Ένωση ή ο Τελικός Διαχωρισμός.

Οι πλανήτες στον Σκορπιό φωτίζουν και ενισχύουν οτιδήποτε βαθύ, δυνατό και κυρίως αληθινό έχεις στη ζωή σου και σε βοηθούν να διαχωρίσεις το δηλητηριώδες και το άχρηστο.

Τα επίπεδα της ορμής, της έντασης, της επιθυμίας, του σκοπού, της ζήλιας, του πείσματος αυξάνονται σε όλους τους τομείς με σκοπό να έρθει στον φως οτιδήποτε υπάρχει κάτω απ’ την επιφάνεια. Ένα εξωτερικό κέλυφος που τώρα σπάει ώστε να εισέλθεις . . .να συμφιλιωθείς με το παρελθόν και να αρχίσεις την αλλαγή σε κάτι που έρχεται από μέσα. . . 

Μια βουτιά στα βάθη του μυαλού σου, στα άδυτα της ψυχής σου, εκεί που βρίσκεται η “σκιά” σου και οποιοδήποτε καταπιεσμένο συναίσθημα, με σκοπό όχι να κάνεις παιχνίδια δύναμης με τους άλλους και να τα κάνεις μαντάρα με όλους γύρω σου αλλά για να έρθεις πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά Είσαι. . . 

 

Ξέρεις ποιος πραγματικά Είσαι και ποια είναι η Δύναμη σου;
Τώρα έχεις την ευκαιρία να τα ανακαλύψεις.

 

astro-guide-mercury

 

Share: