fbpx

Αρης αναδρομος 18/4 εως 30/6

Share:

 

Άρης ανάδρομος

από 18 Απριλίου μέχρι 30 Ιουνίου.

 

Ο πλανήτης Άρης μπαίνει ανάδρομος την επόμενη εβδομάδα ωστόσο έχουν αρχίσει ήδη οι «παλινδρομήσεις». Ο πλανήτης Άρης είναι άμεσα συνυφασμένος με το κομμάτι εκείνο της ψυχής σου που έχει να κάνει με την δράση σου στα εξωτερικά ερεθίσματα. Είναι το αρχέτυπο που σχετίζεται με την διεκδίκηση, τον τρόπο που κυνηγάς τα θέλω σου. Είναι ο τρόπος που δείχνει το πόσο σέβεσαι την ιδιαιτερότητα σου και πώς κερδίζεις αυτό που θέλεις. Είναι η αρσενική ενέργεια μέσα σου (σε άντρες και γυναίκες) και σχετίζεται με την λίμπιντο.

IMG_6334 (1)

Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου η οργή και ο θυμός εξωτερικεύετε με αρκετά περίπλοκο τρόπο κυρίως λόγω μιας περισσότερο παθητικής παρά επιθετικής στάσης. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε για το επόμενο διάστημα είναι πως οι αντιπαραθέσεις και τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως για δύο λόγους. Ο ένας είναι η αναμενόμενη εμπλοκή σου στην ήδη εμπόλεμη κατάσταση που υπάρχει και ο δεύτερος ότι γίνεσαι «επιθετικός» επειδή το περιβάλλον σου, σου το επιβάλει έμμεσα, κατά κάποιον τρόπο.

 

Η εικόνα είναι σαν να παίζεις χαρτιά, κρατώντας τις συναισθηματικές κάρτες, πολύ κοντά στο στήθος σου.

 

 

Υπάρχει η τάση να εκραγείς, να εντυπωσιάσεις αντί να εκφραστείς. Για όλο αυτό το διάστημα δίνεται η ευκαιρία να μάθεις το πώς είναι να χρησιμοποιείς ή να καταχράσαι τη δύναμη της θέλησης. Το αρχικό αίσθημα ενδέχεται να είναι αυτό της αδυναμίας, αλλά η σχέση μεταξύ πρωτοβουλίας και της αρετής της βούλησης πρέπει να χτιστεί μέσα στον συγκεκριμένο χρόνο (της ανάδρομης περιόδου που αναφέρετε παραπάνω) με όπλα την ενδοσκόπηση που κάνεις και την ανάλογη εμπειρία που αποκτάς. Η αίσθηση είναι σαν να βρίσκεσαι ξαφνικά σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείς να αποτραβηχτείς απ την ενέργεια των άλλων δίπλα σου, δεν ξέρεις πώς να πεις όχι και εκεί οι συγκρούσεις τείνουν να στρέφονται προς τα μέσα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να νιώθεις έναν εσωτερικό πόλεμο αλλά και μια ενέργεια μέσα σου φουσκωμένη με άγρια, αρνητικά συναισθήματα, χωρίς να ξέρεις ούτε τί να την κάνεις, ούτε ποιος είναι ο εχθρός σου, φτάνοντας χωρίς να το καταλάβεις με γοργό ρυθμό, μέσα στο πεδίο της μάχης.

 

Φυσικά ακόμα και μετά από αυτή την περιπέτεια που βιώνεις, υπάρχει σο έχεις βιώσει πρώτα μια περίοδο όπου έχεις μπει στο χορό και έχεις χορέψει χωρίς να ξέρεις ούτε τον σκοπό, ούτε τον στόχο. Όπως αναφέρει η Melanie Reinhart, μία απ τις μεγαλύτερες αστρολόγους σε μια συνέντευξη της, παρατηρείται πως μερικές φορές υπάρχει μια συγκυρία γεγονότων, αυτή την χρονική περίοδο, όπου υπάρχει συσσώρευση ενέργειας, συχνά θυμό ή πόνο που δεν έχει ελευθερωθεί. Μια περίοδο κατάρρευσης, πριν την εκμάθηση νέων τρόπων χειρισμού της ενέργειας του ατόμου. ( Για τους γνώστες κυρίως της αστρολογίας υπάρχει αυτό το ρίσκο σε κάποιες περιπτώσεις ειδικότερα όταν υπάρχει κάποιο θέμα με τον γενέθλιο Άρη, στο ωροσκόπιο ενός ανθρώπου και αυτή η ανάδρομη πορεία θα μπορούσε να υποδεικνύει μια περίοδο κατάθλιψης, έλλειψης ελευθερίας και μπορεί να πάρει χρόνο για να βρει το δρόμο της και πάλι). 

 

because-you-who-decide-your-own-future-quote-quotes-design-designspiration-goodvibe-goodmorni

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό που μεταφράζουμε ή αισθανόμαστε ως θυμός έχει να κάνει με την ζωτική δύναμη της δικής μας ουσίας, που πιέζει να εκφραστεί. Είναι το «Εγώ»  που αρνείται να αγκαλιάσει αυτή την ενέργεια γιατί την αντιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή ως εχθρική. Αλλά ουσιαστικά είναι το «αρπακτικό» και η ακαμψία που βρίσκονται σε αντιδικία μέσα μας και όχι το ίδιο το αρχέτυπο του Άρη, ως ενέργεια. Δεδομένου ότι ο Άρης έχει να κάνει επίσης με το σεξ θα υπάρξει η ευκαιρία ώστε να γίνει μια επαναξιολόγηση εκ νέου όσο αφορά τις σεξουαλικές μας σχέσεις.

(Είναι πιθανό να αναμοχλεύσει οτιδήποτε συνέβη τους τελευταίους 2 μήνες φέρνοντας στην επιφάνεια άλυτες καταστάσεις προς επίλυση). 

Ωστόσο η θετική του πλευρά είναι μια ιδιαίτερη αφοσίωση στην αλληλεγγύη και ενθάρρυνση για την προστασία του άλλου.

Ποια είναι τα όπλα που διαθέτεις για να πετύχεις το στόχο σου?
Γιατί αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι για το τί αγωνίζεσαι παρά 
ενάντια σε τί αγωνίζεσαι…

 

 

Share: