Αρης στον Τοξοτη

Share:

Άρης στον Τοξότη και ξεκινάμε τα ταξίδια, τις εξερευνήσεις και τις σταυροφορίες αγωνιζόμενοι για τις πεποιθήσεις μας. Σε αυτό το ζώδιο δίνεται η ευκαιρία μέσα απ τη φαντασία (με μια πιο συλλογική έννοια) να καλύψουμε τα κενά. Εδώ χρειαζόμαστε ένα όραμα, να αγωνιστούμε για κάτι μεγαλύτερο.

Είναι η θέση που βοηθά στην εξερεύνηση της συνείδησης αλλά και τον τυχοδιωκτισμό όταν λείπει η αίσθηση του σκοπού, του πάθους για κάτι μεγαλύτερο από εμάς τους ίδιους και μένουμε μόνο στη σφαίρα του Εαυτού μας.

Ο Τοξότης κυβερνιέται απ τον Δία δίνοντας την ώθηση για αλλαγή στάσης και φιλοσοφία ζωής. Εδώ δεν υπάρχει κουμπί με δείκτη OFF, είναι όλα ανοιχτά με μια φωτιά λαίμαργη γεμάτη επιθυμίες. Μία φλόγα ικανή να αυτοτροφοδοτείται με ζωντάνια και να ορμά ακόμα και αν βλέπει κίνδυνο. Ειδικότερα αν έχετε γενέθλιο Άρη στο ζώδιο της Φωτιάς, ήρθε η ώρα να δράσετε και να χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά οποιαδήποτε πλανητική ενέργεια ως καύσιμο προς όφελος σας.

Το στοιχείο της Φωτιάς για τον Άρη είναι η ένωση μεταξύ στόχου και μεθόδου. Είναι ευτυχισμένος στα ζώδια της Φωτιάς. Η θέση αυτή δίνει μια σπίθα ενθουσιασμού ακόμα και στους πιο εσωστρεφής και μελαγχολικούς γιατί είναι ένας οραματιστής πολεμιστής όπως τον ονομάζει και η Liz Greene, όπου με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του μπορεί να σε τραβήξει ακόμα και απ τον βούρκο. Είναι ένας φορέας της φαντασίας, εξωστρεφής και αισιόδοξος.

Θυμάσαι την αίσθηση που είχες μικρός όταν έκανες κούνια? Την ώρα που έδινες ώθηση προς τα εμπρός ταλαντεύοντας τα πόδια μεταξύ τους? Αυτό κάνει αυτή τη θέση του Άρη… σε γεμίζει με φωτεινά χρώματα , μακριά απ’ τα τετριμμένα και τα εμπόδια, δίνοντας το ενδεχόμενο της γονιμότητας σε οποιοδήποτε όραμα, έστω και υπερβολικό.

 

Μην ξεχνάτε πως οτιδήποτε είναι στη σφαίρα της φαντασίας κανείς δεν μπορεί να σου το πειράξει. Και αυτοί που το προσπαθούν είναι αυτοί που δεν μπορούν να «δουν» αυτό που βλέπεις εσύ. Και η «σπίθα» είναι η πρώτη ενέργεια, εκεί που σαν φλας θα εμφανιστεί κάτι το οποίο δημιουργεί ενδεχόμενα, εκεί πάνω στη κούνια την ώρα της ώθησης.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα συναισθήματα των άλλων. Εκείνη τη στιγμή να θυμάσαι πως ο κάθε ένας προσαρμόζει τους στόχους του ανάλογα την προσωπική του εγκόσμια πραγματικότητα και κοινωνικές συμβάσεις.

 

 

 

Share: