Το χρωμα της εβδομαδας – Πανσεληνος στον Κριο

Share:

 

Εβδομάδα έως 8 Οκτωβρίου 

 

Οτιδήποτε εμπεριέχεται στη σφαίρα των “σχέσεων” έρχεται στην επιφάνεια αυτή την εβδομάδα και ενεργοποιείται με σκοπό να διασφαλίσεις την προσωπική σου ανάπτυξη μέσα από αυτές . . .  

Με την σύνδεση της Αφροδίτης και του Πλούτωνα στην αρχή της εβδομάδας γίνεται ένας μετασχηματισμός των προσωπικών ορίων (μέσα στη σχέση) γιατί αυτή η πλανητική σύνδεση δημιουργεί την ανάγκη να ανακαλύψεις το βαθύτερο νόημα (μέσω) μιας σχέσης (ωστόσο προϋποθέτει να έχεις πρώτα συνδεθεί με τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου).

Είναι μέρες που ενδέχεται να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θα ενθαρρύνουν τις ανάγκες σου και θα σε βοηθήσουν υποστηρικτικά σε κάτι που θα ευδοκιμήσει και θα αναπτυχθεί, με αξιοπιστία και πίστη.

Είναι μέρες που η ψυχική ανθεκτικότητα και η επιμονή σου σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο.

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού την Πέμπτη γεμίζει με σθένος και δυναμική το ουράνιο πάζλ, σε σπρώχνει να αναπτύξεις τις έννοιες “προσωπική ελευθερία και επιλογή”  και σου αποκαλύπτει ότι δεν μπορείς να μείνει πια στάσιμος.

Η λύση στο όποιο δίλλημα σου είναι να συνθέσεις τις φαινομενικά αντιφατικές πτυχές που υπάρχουν, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα σου. Να σχεδιάσεις μια διαδρομή για την επίτευξη του στόχου σου χωρίς να είναι εις βάρος του άλλου. Να παλέψεις να κρατήσεις την ιδιαιτερότητα σου την ίδια στιγμή που μπορείς να λειτουργείς μέσα στο σύνολο και μέσα στις σχέσεις σου (Κριός/Ζυγός).

Η αναζήτηση της αλήθειας φωτίζεται μέσα σου ελευθερώνοντας ενέργεια η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεμέλιο για δημιουργική δράση αλλά φέρνει και διλήμματα ή αδυναμία συντονισμού με την ήδη υπάρχουσα στάση ζωής και πεποιθήσεις που έχεις. Ο σκοπός είναι ένας: Να ενδυναμωθείς για να μπορέσεις να αποχωριστείς αυτό που το οποίο δεν λειτουργεί πια στην ζωή σου. Τα κλειδιά είναι ο ενθουσιασμός, η πρωτοβουλία και η θετική σκέψη (Κριός) που μέσα απ την συνεργασία σου με τον άλλον (Ζυγός) θα πετύχεις την καλύτερη «διαπραγμάτευση».  

Υπάρχει έντονη αμφιταλάντευση μεταξύ της ανάγκης για αρμονία, να είσαι κοντά σε κάποιον, να συνδεθείς με κάτι και της ανάγκης σου να εκφράσεις το ακυβέρνητο πάθος των επιθυμιών και της ανιδιοτέλειας. Τα συναισθήματα μπερδεύονται, διαιρούνται, εξιδανικεύονται την ίδια στιγμή που οι αντοχές και οι ικανότητες σου μπορεί να αποδυναμώνονται. Οι επιθυμίες και οι ανάγκες μεγεθύνονται δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά με το πού βρίσκομαι και τι πραγματικά έχω ανάγκη για να νιώθω χαρούμενος και σε ισορροπία μέσα μου (και κατ’ επέκταση και με τον άλλον).

Ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε πως οι σκέψεις τρομάζουν περισσότερο από τα ίδια τα γεγονότα επειδή η «ανησυχία» χρησιμοποιεί την φαντασία για να δημιουργήσει κάτι το οποίο δεν θέλεις. 

Η Αφροδίτη με τον Άρη γίνονται οι πρωταγωνιστές τις Πανσελήνου λόγω του “ιερού γάμου” που γίνεται μεταξύ τους. Η Αφροδίτη με τον Άρη είναι οι “ρυθμιστές των σχέσεων” και αυτό το πάντρεμα περιγράφει ένα πολύ έντονο, μαγνητικό και ενθαρρυντικό δέσιμο που ακόμα και αν δεν αφορά μια σεξουαλική σχέση εμπεριέχει αμοιβαίο θαυμασμό.

Η σύνδεση αυτή της Αφροδίτης με τον Άρη σε βοηθά στην σύνθεση των κομματιών του προσωπικού σου πάζλ που αφορούν τις «σχέσεις». Η Αφροδίτη συμβολίζει την “επιθυμία”, την οποία επιδιώκει να μοιραστεί με κάποιον άλλον ενώ ο Άρης συμβολίζει το “πάθος” το οποίο επιδιώκει να το αναλώσει με κάποιον άλλον.

Η Αφροδίτη είναι ο μαγνήτης, η ελκτική δύναμη και ο Άρης είναι το μέσω για την εκπλήρωση, το σίδερο που μαγνητίζεται και με τον θετικό και αρνητικό του πόλο έλκει άλλα μέταλλα, κατευθύνοντας με αυτό τον τρόπο τη ροή της ενέργειάς του. Αυτή η μίξη δίνει τον “ρυθμό” για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Όπως και αν το βιώνει ο καθένας, ο έρωτας είναι το δόλωμα της φύσης, με το οποίο η τελευταία μας εισάγει σε μια λειτουργία και διαδικασία που μόνο εκείνη ξέρει.

Στο φάσμα της Αφροδίτης βρίσκεται ότι εκτιμούμε, βρίσκεται η αίσθηση της εσωτερικής αυτοεκτίμησης και η επιθυμία για την αυτοπραγμάτωση σε μια ποικιλία επιπέδων. Το θέμα είναι τι μπορείς να φέρεις στη ζωή σου… Τι προσελκύσεις μέσα απ την επιθυμία σου…

«Κάθε φορά που ένα ανθρώπινο ον πραγματικά στρέφεται προς τον εσωτερικό κόσμο και προσπαθεί να γνωρίσει τον εαυτό του – όχι από στις επίκαιρες υποκειμενικές του σκέψεις και τα συναισθήματά, αλλά ακολουθώντας τις εκφράσεις του δικού του αντικειμενικού χαρακτήρα, όπως τα όνειρα και την γνήσια φαντασία του – τότε αργά ή γρήγορα ο Εαυτός αναδύεται. Στη συνέχεια, το Εγώ θα βρει μια εσωτερική δύναμη η οποία περιέχει όλες τις δυνατότητες ανανέωσης. « Marie-Louise von Franz, Man and his Symbols, 1964.

 

 

 

Καλή εβδομάδα! 

 

Share: