Το χρωμα της εβδομαδας

Share:

 

Εβδομάδα έως 15 Οκτωβρίου 

 

Ήλιος και Ερμής τετράγωνο Πλούτωνα ήδη σε τροχιά μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και η καρδιά και το μυαλό παίρνουν φωτιά!

Ο Ερμής συνδέεται με το μυαλό, τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους άλλους. Ο Ήλιος με τις βαθύτερες σου ανάγκες, το κέντρο σου. Ο Πλούτωνας συνδέεται με την ενστικτώδη ανάγκη για επιβίωση, την ενστικτώδη αντίδραση μας στα γεγονότα. Η συνάντηση αυτών των πλανητικών ενεργειών μπορεί να μας οδηγήσει σε βαθιές σκέψεις και έντονες αλληλεπιδράσεις με τους άλλους ανθρώπους.

Βοηθά στην άμυνα για κάτι που μας ενοχλεί, για κάτι που δεν μπορούμε να ανεχτούμε και χρειάζεται ένα ποσοστό κουράγιου και δύναμης για να αντεπεξέλθουμε. Φέρνει αμφισβήτηση στις σκέψεις που γίνεται με σκοπό να ψάξεις πιο βαθιά, να τις αναγεννήσεις για να μετασχηματίσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, να βρεις την δική σου αλήθεια.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να υιοθετήσεις ακραίες ιδέες και να δράσεις πιεστικά προς τους άλλους (ή οι άλλοι προς εσένα). Τα μυστικά, οι συνωμοσίες, η θρασύτητα και οι εκρήξεις ζήλιας είναι μέσα στο παιχνίδι και η ζήλια ειδικά συνήθως πανικοβάλει. Άλλους με πανικό κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω και άλλους με πανικό κάνοντας ένα βήμα προς τα μπρος. Τραγικό πως η άτακτη φυγή ή η επίθεση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Τώρα ξέρετε όταν κάποιος σας επιτίθεται, αρχίζει τα κτητικά, τις «πονηράδες» του και τα παιχνίδια δύναμης, το κάνει επειδή βρίσκεται μπροστά σε έναν του «πόθο». Μια δική του εμμονή που ακόμα και ένας υγιής χαρακτήρας με ενήλικη συμπεριφορά δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα, γινόμενος αξιοθρήνητα κομπλεξικός.

Κάτι κοχλάζει αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα στα μέσα της εβδομάδας . Με το τετράγωνο Άρη/Κρόνου υπάρχει πολύ ενέργεια μέσα σου αλλά νιώθεις πως ενώ θέλεις να πας μπροστά κάτι φαίνεται να σε κρατάει πίσω. Νιώθεις πιθανά παγιδευμένος σε μια κατάσταση γιατί η δράση της σταθεροποίησης της ζωής σου μπλοκάρεται από εξωτερικούς παράγοντες ή από τον φόβο και τον θυμό σου. Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό αλλά στην πραγματικότητα σημαίνει πως πρέπει να είσαι απόλυτα προετοιμασμένος για οτιδήποτε κάνεις.

Το σύμπαν δεν σε βοηθά να πας μπροστά . . . αν κάτι το έχει μισο-σχεδιασμένο.

Είναι απαραίτητο να προχωρήσεις προσεκτικά γιατί όσο περισσότερο διεξοδικά και προσεκτικά εκτελείς οποιαδήποτε εργασία αυτές τις μέρες θα είναι και περισσότερες οι πιθανότητες να πετύχεις αυτό που επιθυμείς. Η όψη τετραγώνου μεταξύ του Άρη  και του Κρόνου δημιουργεί εκνευρισμό και απογοήτευση είτε επειδή νιώθεις πως καταβάλεις όλες σου τις προσπάθειες για αυτό που επιθυμείς, είτε λόγω μιας αίσθησης εσωτερικής ανεπάρκειας είτε επειδή θα θεωρήσεις πως οι άλλοι στέκονται σκόπιμα στον δρόμο σου. Η πρόκληση είναι να μην προσπαθήσεις να κουκουλώσεις τα πράγματα ή αυτό που νιώθεις και να υπάρξει υπομονή δεδομένου ότι οι λόγοι για τα εμπόδια αυτά θα γίνουν καθαρότεροι και σαφέστεροι αργότερα.

Προσπάθησε να κατανοήσεις τον λόγο που είσαι θυμωμένος/η και τις αναστολές που σε κρατούν πίσω.

Στο τέλος της εβδομάδας θα έχεις την ικανότητα να δραπετεύσεις απ΄τα όρια της καθημερινής σου σκέψης. Έντονες συζητήσεις θα προκαλέσουν τις ιδέες και τις γνώμες σου μέχρι σήμερα δίνοντας την ώθηση να ψάξεις νέους τρόπους επικοινωνίας και καινούργιες πληροφορίες που θα σε απελευθερώσουν από παλιά υποδείγματα σκέψεων και θα έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια όσο αφορά το αύριο . . .

 

Καλή εβδομάδα! 

 

Share: