Ερμης αναδρομος στην Παρθενο

Share:

 

Ερμής ανάδρομος από τις 12 Αυγούστου για 3 περίπου εβδομάδες και χορεύουμε μαζί με τις Εκλείψεις στους ρυθμούς τους.

Οι έξτρα παρενέργειες της ασυνεννοησίας, των παρεξηγήσεων και των καθυστερήσεων ήδη έχουν αρχίσει, μαζί με την σκέψη να γίνεται πιο ευαίσθητη στα κύματα που δημιουργούν οι λέξεις, οι σκεπτομορφές, και τα εξωτερικά ερεθίσματα (λόγω πως βρίσκεται ήδη στη σκιά της ανάδρομης πορείας του). 

Ο Ερμής στην Παρθένο είναι αρκετά ισχυρός και για όσο διάστημα θα είναι ανάδρομος υπάρχει η τάση να νιώθεις ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα εκτός τόπου και χρόνου και θα υπάρχει μια αντίδραση ή αντίσταση του εγκεφάλου να «νιώσει». Ναι να νιώσει, γιατί οι άνθρωποι έχουμε γαλουχηθεί να νιώθουμε περισσότερο με το μυαλό και λιγότερο με την καρδιά, περιορίζοντας έτσι το οποιοδήποτε συναίσθημα να φτάσει στον πυρήνα της καρδιάς και της ψυχής. 

Αυτές τις 3 εβδομάδες απέφυγε να προγραμματίσεις πλάνα που έχουν μεγάλη διάρκεια, όπως ένα μεγάλο ταξίδι, ένα μεγάλο επιχείρημα επαγγελματικό ή οτιδήποτε αφορά την θέματα υγείας. Επίσης προσπάθησε να διαβάσεις τα “μικρά γράμματα” σε οτιδήποτε προκύψει αυτό το διάστημα.

Ωστόσο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή περίοδος να προσαρμόσεις μια καινούργια ιδέα, να ανανεώσεις μια ήδη υπάρχουσα, να φροντίσεις για τις τελευταίες λεπτομέρειες, να δεις πως θα μπορούσες να βελτιώσεις κάτι που σε ενδιαφέρει.

Επανεξέτασε την πορεία των υποθέσεων σου, τον τρόπο που δουλεύεις, τελειοποίησε την μεθοδολογία σου για την επίτευξη των στόχων σου  και κυρίως «άκουσε» τον αγγελιοφόρο των θεών τι θα σου ψιθυρίσει στο αυτί . . . την σωστή κατεύθυνση.

5 Σεπτέμβρη γυρίζει σε ορθή τροχιά και στις 20 βγαίνει από την περίοδο της σκιάς του.

Μέχρι τότε προσάρμοσε και προσαρμόσου . . .

Έχεις εξουσία όταν κατέχεις τον εαυτό σου.

«Τα ανέκφραστα συναισθήματα δεν πεθαίνουν. Θάβονται ζωντανά και είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθούν, με τρόπο δυσάρεστο.»
Sigmund Freud

 

Share: