Εκλειψεις (Ηλιακες / Σεληνιακες)

3740
0
Share:

 

Εκλείψεις

 

Οι Εκλείψεις είναι ένα μπλοκάρισμα του φωτός που εκπέμπεται απ τον Ήλιο στη Γη. Αυτό συνεπάγεται μεταφορικά πως η Έκλειψη μπορεί να επηρεάσει μπλοκάροντας το Φως της Συνείδησης (Ήλιος). Διαρκεί συνολικά περίπου 40 ημέρες και ενσωματώνει ψυχοδυναμικές λειτουργικότητες που είναι σε εκκρεμότητα κυρίως απ την προηγούμενη ημερολογιακή Έκλειψη (πριν 6 περίπου μήνες).

Την περίοδο των Εκλείψεων ερχόμαστε αντιμέτωποι, πιο βαθιά απ ότι συνήθως, με το ασυνείδητο και τις συλλογικές δυνάμεις. Η φύση των Εκλείψεων είναι Ουράνια, λόγω των απρόβλεπτων γεγονότων που συχνά συνοδεύουν. Επειδή «ο Ήλιος της Συνείδησης» σβήνει, η ζωτικότητα όπως και η ευαισθητοποίηση μας σκιάζονται, έτσι μπορεί να μην μπορούμε να δούμε αντικειμενικά τα πράγματα και να πάρουμε σοφότερες αποφάσεις σε θέματα που μας απασχολούν.

Οι Εκλείψεις φέρνουν πάντα μια αναστάτωση και έναν εκνευρισμό ανεξάρτητα τα γεγονότα. Ακόμα και αν δεν υπάρξει κάποιο εξωτερικό γεγονός ή εσωτερική διαταραχή είναι αντιστρόφως ανάλογη με τα συναισθήματα που κλείστηκαν στο κουτί της Πανδώρας από τις τελευταίες Εκλείψεις, αν όχι και πιο πίσω.

Οποιοδήποτε και αν είναι ουράνιο σκηνικό, ενεργοποιούνται κομμάτια δικά σου, τα οποία χρειάζεται να δεις και να αναπροσαρμόσεις. Όταν αυτή η εσωτερική διεργασία δεν ολοκληρώνεται είτε λόγω φόβου, πόνου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τότε όλο αυτό το σύμπλεγμα συναισθημάτων που ουσιαστικά έχεις κρύψει απ τον ίδιο σου τον εαυτό, βγαίνει με παρορμητικό τρόπο, την περίοδο των εκλείψεων.

Οι Εκλείψεις δεν φέρνουν τίποτα παραπάνω από την εξωτερίκευση των μπλοκαρισμένων συναισθημάτων που έχεις μέσα σου. Μια Ηλιακή ‘Έκλειψη έχει να κάνει περισσότερο με θέματα που αφορούν την ιδιαιτερότητα σου, την δουλειά σου, την υπόσταση σου ενώ η Σεληνιακή αναδεικνύει περισσότερο τις συναισθηματικές ανάγκες που χρειάζονται τακτοποίηση.

astroguide-827162

 

Δες πως σε επηρεάζουν στο χρώμα της εβδομάδας

Share: