Εκλειψεις Μαρτιου

312
0
Share:

Εκλείψεις Μαρτίου 2016

Είμαστε ήδη ενήμεροι (κατά κάποιον τρόπο) για τις εσωτερικές αλλαγές που ζητούνται να γίνουν γιατί οι εξωτερικές εμπειρίες μπορεί να ποικίλουν αλλά το εσωτερικό νόημα αυτών των εμπειριών είναι ίδιο για όλους. Οι Εκλείψεις δεν φέρνουν τίποτα παραπάνω από την εξωτερίκευση των μπλοκαρισμένων συναισθημάτων που έχεις μέσα σου.

Μια Ηλιακή έκλειψη έχει να κάνει περισσότερο με θέματα που αφορούν την ιδιαιτερότητα σου, την δουλειά σου, την υπόσταση σου ενώ η Σεληνιακή Έκλειψη που ακολουθεί μετά από 14 μέρες (και γίνεται αύριο στις 23/3 στον Ζυγό) αναδεικνύει περισσότερο τις συναισθηματικές ανάγκες που χρειάζονται τακτοποίηση.

Την περίοδο των Εκλείψεων με τον έναν η τον άλλον τρόπο ο καθένα από εμάς έρχεται σε «επαφή» με την επιτακτική ανάγκη να βγει απ την όποια ρουτίνα του και να βρει μια ισορροπία αφαιρώντας η προσθέτοντας κομμάτια στο προσωπικό του πάζλ.
Στη περίπτωση της αφαίρεσης η αλλαγή προσθέτει συναισθήματα πόνου αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή να κατανοήσεις σε μεγαλύτερο βάθος το «γιατί δεν πήγε καλά».

Η Νέα Σελήνη (Ηλιακή Έκλειψη) πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο ζώδιο των Ιχθύων όπου η δυσκολία ήταν μέσα από συναισθηματικές προκλήσεις να είμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα.’Οσο εύκολη είναι η πρόσβαση στον κόσμο των ονείρων και της φαντασίας τόσο δύσκολη είναι η συνειδητοποίηση πως όταν η φαντασία είναι αχαλίνωτη σαμποτάρει την γήινη πραγματικότητα.
Ωστόσο αυτή η Έκλειψη συνοπτικά μας έσπρωξε να έρθουμε σε επαφή με την αρετή του σεβασμού. Σεβασμό στα ψυχολογικά ή σωματικά τραύματα μας, σεβασμό στις επιθυμίες μας, σεβασμό στον χρόνο επούλωσης που χρειάζεται μια πληγή. Σεβασμό στην διαφορετικότητα, σεβασμό στις ιδέες, στις ανάγκες. Σεβασμό στα συναισθήματα τα δικά μας και του άλλου.Αστρολογικη επικαιροτητα 1ο 1

Η Πανσέληνος (ταυτόχρονα και Σεληνιακή ‘Έκλειψη) σηματοδοτεί την αντικειμενική έκφραση φάσης κάθε κύκλου, οι δομές αλλάζουν σε συλλογικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο και είναι στιγμή να αμφισβητήσεις τα πάντα και να αποφασίσεις αν χρειάζεσαι αλλαγή σχεδίου ή αλλαγή στάσης προς την επίτευξη των στόχων σου.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος που ολοκληρώνεται αύριο σηματοδοτεί την αντικειμενική έκφραση φάσης κάθε κύκλου. Η αυτό-έκφραση μπορεί να γίνεται με εξωστρεφή, δυναμικό και κοινωνικό τρόπο (ιδιότητες του Ζυγού) αλλά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι προκλήσεις είναι τόσο σφοδρές όπου η εσωτερική κρίση ταυτότητας, η ανάγκη να μην συμβιβαστείς, να πάρεις αποφάσεις ζωής όπως επίσης προμελετημένες φιλονικίες (με σκοπό την παραγωγή έξαψης) χρησιμοποιώντας όλα τα δώρα της σχέσης με τον χειρότερο τρόπο (σκιά του Ζυγού) είναι όλα στο προσκήνιο και είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης Πανσελήνου.

Η αναζήτηση της αλήθειας φωτίζεται μέσα μας αλλά ξυπνά απότομα ελευθερώνοντας ενέργεια η οποία θα μπορούσε φυσικά να χρησιμοποιηθεί ως θεμέλιο για δημιουργική δράση αλλά η άλλη όψη του νομίσματος είναι τα διλλήματα ή αδυναμία συντονισμού αυτής της αναζήτησης της αλήθειας με τις ήδη υπάρχουσες «στάσεις» ζωής και «παγιωμένες» συμπεριφορές.

Και όλα αυτά για να μπορέσουμε να αποχωριστούμε κάτι το οποίο δεν λειτουργεί πια, αυτός είναι ο σκοπός.

Μέσα σε αυτές τις μέρες με την προσωπική του « ελευθερία» και στον προσωπικό του «χώρο» ο κάθε ένας από εμάς θα μπορέσει να «κουμπώσει» όλα τα παραπάνω στη δική του «ιστορία».

Ο σκοπός είναι η ενδυνάμωση και η ενθάρρυνση, οι επιλογές δικές σας.

 

 

Share: